Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

H63a48n28a 45V73l38k38o44v75á

10. 10. 2018 16:16

Někteří lékaři jsou přesvědčeni že "plná čekárna je důkazem kvality lékaře".

Houby. Buďto to dělají schválně aby "měli plnou čekárnu" (setkala jsem se s kardioložkou, která mne objednala na 10.00 - stejně jako asi šest dalších lidí - šla jsem jinam) nebo si neumí zorganizovat práci.

Můj praktický lékař objednává po 20 minutách a většinou nestrávím v čekárně víc než 10 minut. Stačí ráno zavolat.

Totéž zavedla pediatrička a mí známí z řad lékařů to tak dělají také.

Žiju ve velkém městě a tak nejsem odkázána na jednoho dostupného odborníka a pokud mne někdo nechá čekat 3 hodiny, jdu jinam.

Obrázek o kvalitě a fundovanosti lékaře si dělám z referencí svých známých, ne z plné čekárny.

1 0
možnosti
MD

objednávkový systém u praktického lékaře nikdy nebude fungovat, čistě jen proto, že víc jak polovina pacientů jsou akutní a nemůžou čekat byť jen 2-3dny na objednaný termín.

0 0
možnosti
Foto

Nechci dělat advokáta, ale jedním z důvodů, proč čekáte ony 3 hodiny je ona báječná "bezplatnost", s níž přijde ke švédskému stolu každý, kdo pocítí potřebu cosi sdělit, i když to dost často ví sám. Každý lékař Vám sdělí, že oněch zrušených 30,- Kč bylo aspoň trochu demotivujících u naprostých banalit..

Recepty - nevím, jak jinde, ale v normální ordinaci zavoláte předem a další den Vám onen recepis podá sestra bez čekání - pokud se Váš stav nezměnil a opravdu jen pokračujete v léčbě (u hypertense jasný případ). Elektronický recept by už měli mít všichni, stačí nechat u praktika mailovou adresu.

Pokud přesto máte smůlu na praktika, který pracuje jak píšete, není dobrá úvaha ho změnit? V Praze je doktorů......

6 2
možnosti
PR

P68a38v76e13l 86R35y83š42k19a

10. 10. 2018 17:10

Dovolím si upozornit že zdravotnictví není bezplatné.

0 0
možnosti
Foto

K88a98r84e58l 69C93a16c74h

10. 10. 2018 14:15

V Brně študáci vymysleli a spolu s nějakou firmou vyrábí a dodávají systém organizace čekárny. Je to jednoduché. V čekárně je skener. Po příchodu naskenujete svou kartu pojišťovny a vyberete si a odklepnete jednu z možností, pro kterou jdete k lékaři. Skener je propojen s PC sestry i lékaře. Sestra pak vyhodnotí akutnost případu, popřípadě i případy, které vyřizuje sama bez lékaře. Podle toho zve pacienty do ordinace. Systém vyhodnocuje i doby pobytu pacienta v čekárně a u lékaře. Pacient ví, že bez zásahu sestry jej nikdo nepředběhne. Zároveň ví, že o něm v ordinaci vědí a vědí, co chce. Nemusí tedy nervózně přešlapovat přede dveřmi a na dveřích nemusí být nápisy NEKLEPAT ! atd. Pacient pak nejde k lékaři vystresovaný a sestra se nemusí divit, že má nějak vysoký krevní tlak. Jediný problém. Stojí to prý padesát tisíc. A našemu obvoďákovi se to zdálo moc. Já si myslím, že při jeho příjmech a navíc, že by si to mohl oprávněně dát do nákladů ordinace, to za zlepšení celkové pohody v ordinaci nejsou nijak velké peníze.

11 0
možnosti
JT

Propagujete zde sice konkrétní výrobek z Brna, možná byste se divil, ale spousta lékařů má i jiné systémy. Nápis NEKLEPAT na dveřích být musí, aby byl metr právě na ty předbíhače s ostrými lokty. Tím klepáním v poloprázdné čekárně právě stresují a zvyšují TK těm neprůbojným chudákům, kteří jsou dopředu objednáni a vychováni slušně. Na dveřích samozřejmě musí být i spousta dalších upozornění (vypněte si mobil..choďte nejpozději 15 minut před koncem ordinační doby), ale stejně to nepomáhá.

0 0
možnosti
PK

To jste toho ještě moc nezažil a čekají Vás náměty na psaní s daleko větším nábojem než nyní ,,doporučují začít kontrolou prostaty, pokračovat přes koloskopii ...no a na začátek je dosti dojmů pro text;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JV

Máte pravdu, doktoři umí léčit nemoci, ale organizovat chod ordinace, nebo oddělení většinou neumí. Čestné výjimky existují, ale ve škole je to nikdo nenaučil.

0 0
možnosti
JF

J55i62ř94í 48F69i51š85e16r

11. 10. 2018 8:57

Ani s tou léčbou nemocí to není žádná sláva. Čestné výjimky existují.

0 0
možnosti
Foto

I86v85a61n 26M65a58r63e25k

10. 10. 2018 13:15

Obvyklá praxe p.Bindere. Včera jsem to zažil sám. . . . . . Pět pacientů přede mnou = 3 hodiny v čekárně. Už jsem to párkrát navrhl,a by v čekárně byly místo lavic válendy či postele.8-o R^

1 0
možnosti
ND

Tak já jsem přivítala elektronické recepty, je to bezva a u nás v Podolí když přijdu na začátek ordinačních hodin tak nečekám jdu rovnou nebo je přede mnou max 2 lidi. Nejhorší je to na očním, ale tam je naprosto skvělá a pečlivá doktorka, tak to musím přežít...

3 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
Petr Binder alias poutník Hroch.

www.petrhrochbinder.cz

Autor různých knížek v sérii Putování Hrocha, které pomáhají a pak knížek v pevných vazbách. Byl jsem nechtěné dítě beze jména, Osmý příchod syna, Udělám z tebe milionáře a Království v rámu.