Diskuse

Staromilci jsou zase o krok napřed, snad to bude stačit

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Až za 5 či 10 let vyhraje volby KSČM a z Česka pěkně zostra vyžene všechny cizácké supermarkety, stane se pro zdejší obyvatelstvo vlastní výroba potravin "celonárodním vrcholovým sportem"...!

0 0
možnosti
Foto

Výroba potravin musí zabrat hodně času. Mletí vlastní mouky jste předvedl v pořadu Prostřeno. Ale když jste vyjmenoval tolik činností v souvislosti výroby potravin, tak se ptám - chodíte někam do práce?

1 0
možnosti
ND

Cesta zpět do jeskyní... já tedy nevím, to vše co jste vyjmenoval musí být pro vás životní náplní. Od rána do večera práce na zajištění jídla, to spolkne spoustu času... to už by stálo za to, pořídit si statek, no ne? ;-D Já takovou důležitost jídlu nepřipisuji, i když s vámi souhlasím, v obchodech je nejen jídlo, ale často i žrádlo...

2 0
možnosti
VF

Mám štěstí, téměř vše popisované pamatuji. Kromě mletí mouky. Ve stodole cepy vymlácené obilí se zavezlo do mlýna.

Zažila jsem to v jedné slovácké dědině.V

0 0
možnosti
PV

P35a37v75e55l 22V65é56b72r

4. 7. 2017 11:44

No, a sekeromlat si, při svém starověkém způsobu života, přihotovíte zajisté také sám.

Jo, a zapomněl jste vyhodit počítač - ten také dělal někdo jiný.

0 0
možnosti
OP

Já bych vám trochu odporovala. Najde o starověký způsob života, tady jde o to, že kvalitní potraviny si buď seženete od maloproducenta sám nebo si sám vypěstujete. Nejprodávanější chleba v našemměstě je druhý den nepoživatelný a třetí den plesnivý. Ale bochník 1,2 kg stojí 24 Kč. Když chcete chleba žitný, tak musíte jinam a 0,5 kg vás stojí 40 Kč. Ale nepotřebujete k nasycení 4 krajíce, ale najednou stačí jen jeden. Kvalitní poctivé potraviny něco stojí a to vůbec nejsem bio zákazník, tomu nefandím. Takže máme dodavatele domácích vajec (slepice se pasou v sadu a na poli), králíků, hovězího, mléka, pro jogurty, tvaroh a máslo jezdíme na farmu. Chci poctivé jídlo, tak se musím starat. Bohužel, raději bych ušetřila spoustu času nákupem v Lidlu za rohem, ale já chci jogurt, ne škrob. Přijde mi to smutné, že lidé utrácejí za parodie na jídlo spoustu peněz, že raději koupí šílené oplatky než aby napekli dětem domácí moučník, kupují 2 roky starou zabalenou vodu v plastu, ve které je nějaké hezky barevné cosi vyrobené z ropy atd. atd. Ale to by bylo na dlouhou debatu o čase, práci, energiích atd.

0 0
možnosti