Petr Binder

Mezinárodní den H.P.

31. 05. 2017 9:21:54
Dnes je Mezinárodní den HP, že jste o něm dosud neslyšeli? To nevadí. Jeho slavení má jen desetiletou tradici a týká se zatím jen malého počtu lidí. Jsou velmi specifičtí.

Tento svátek vznikl v roce 2007, během putování do Vatikánu za Svatým otcem. Ťapali jsme už mnoho dní a dorazili pěšky poprvé k moři. To bylo radosti. Unavená těla jsme naložili do slané vody a užívali si Archimédova zákona. Dokonce jsme si nadělili jeden den, kdy jsme nepokračovali v cestě a zůstali jsme na jednom místě. To proto jsem si dovolil vyhlásit Mezinárodní den Hroších poutníků. Mezinárodní proto, aby platil všude, tedy nejen v domovině.

Výraz Hroší poutník je označením pro všechny lidi, co jsou hodní, rádi poznávají nové věci, líbí se jim, co vyvádí poutník Hroch a nějakým způsobem to podporují. Také rádi putují a prošlapávají zarostlé cesty, aby ti, co přijdou po nás věděli, kudy se dát. To všechno jsou Hroší poutníci. Lidé nejrůznějších profesí, věků a zájmů. Čas od času se potkají a prožijí společně pár chvil a pak se rase rozprchnou, aby se mohli těšit na příště.

Když jsem před lety vyhlásil tento nevinný svátek, dostalo se mi na internetové diskuzi kartáče od několika anonymních přispěvatelů. Co si to dovoluji vyhlašovat mezinárodní dny a vůbec, co jsou to ti Hroší poutníci za sektu. Nebojte se, nejedná se o nic takového. Nevyžaduje se nic, než slušnost. A hlavně, je to každého věc, jak to cítí, jak se chová. Protože žádná pravidla z nás neudělají lepšího člověka, pokud sami nechceme. A už vůbec ne zákazy, nařízení a hrozby pokut.

Tedy, pokud se i vy cítíte být Hroším poutníkem, přeji vám hezký Mezinárodní den Hroších poutníků. A pokud ne, přeji vám jen další pěkný den a milá potkávání.

Autor: Petr Binder | karma: 14.92 | přečteno: 583 ×
Poslední články autora