Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pane Petre Bindere. Cetl jsem jen asi polovicku vaseho clanku. Proc? tot otazka. A zde je odpoved.

Podle obrazku poznavam starsiho muze vyrustajiciho ve skole za doby minule. Zde se moc trzni hospodarstvi a jeho pravidla v dopadech se neucily. Snad jen propaganda, ale ta nam nic dnes nepomuze.

Tak pojme na to. Doba te svetove nemoci v CR zapricinila navyseni platby v penezich obcanum v cele republice. Penize ktere stat nemel. Musel je tisknout nebo pujcit. Lide nepracovali (ti nemocni) a tim nevytvareli prijem a take nemuseli platit dane. Zde zase stat potreboval zaplnit sve vydaje (povinne) a tak ten kolotoc s penezi zacal znovu. Mnoho penez mezi lidmi a malo produktu. Trh rika, MUSIME zvysit cenu a tim vytvorit rovnovahu.

To je domaci cesta k vasi otazce v nadpise.

Vsak trh je i mimo CR a my jsme jeho soucasti. Stacil maly problem na Ukrajine a zastaveni dodavky plynu z Ruska a okamzite poznavame spatne mysleni cele Evropy v trznim hospodarstvi. Totiz NESMITE mit jen jednoho (monopolisticky) dodavatele v nicem a hlavne ne v dodavce energie. Zase se cena za energii zvedla a trva snad jeste dnes. Trh proste se neda obejit, ale take ne dirigovat.

To je vnejsi cesta k vasi otazce v nadpise.

Dnes se vse vraci k normalu jinou cestou. Snad jen povzdechniti nad cestou CR. Zase vlada se stara o celou energetickou situaci. Stejne jak za socialismu. Budoucnost nam ukazetu nehoraznost naseho dnesniho rozhodnuti vse nechat v rukou vlade. Neschopnost myslet moderne.

0 2
možnosti

Hraběcí rady !

USA zastavily dodávky plynu z Ruska zničením plynovodu a následnými sankcemi na všechno Ruské a česká vláda se sama rozhodla že direktivně určí pro obyvatelstvo a průmysl tak vysoké ceny - aby z těch lidí a firem co nevíce peněz vytáhli. Podotýkám, že Rusáci dodali do jaderných reaktorů v ČR, palivo na víc jak rok provozu a to po 24.2.2022. Máme jedny z nejnižších nákladů na elektřinu a přitom platíme nejvyšší reálnou cenu v celé EU. A na všechno bdí ERU, který byl zřízen v roce 2001 energetickým zákonem, který také upravuje jeho kompetence.

Jak je vidět - tak ERÚ moc nefunguje.

;-(

0 1
možnosti

Obecně nemám rád texty, kde je plno návodných otázek a jsou nechány jako bez odpovědi.

Vážení čtenáři, myslíte si, že by tento bloger mohl být demagaog?

0 0
možnosti
Foto

Mohl, ale nebaví ho to. Odpovědi jsou přece i v otázkách. Děkuji za příspěvek.

2 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
Petr Binder alias poutník Hroch.

www.petrhrochbinder.cz

Autor různých knížek v sérii Putování Hrocha, které pomáhají a pak knížek v pevných vazbách. Byl jsem nechtěné dítě beze jména, Osmý příchod syna, Udělám z tebe milionáře a Království v rámu.