Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PP

P76a45v78e72l 26P36o65n33e10c

19. 11. 2018 15:29

Za svobodu slova platili v dobách komunismu někteří lidé životem. Dnes jsou tresty smrti zakázány, omezování svobody slova se děje nenápadně, někdy pod pláštěm ohrožení bezpečnosti státu (např. kritika politických kandidátů před volbami). Řada lidí spočívá ve vězení různých předsudků.

0 0
možnosti
MB

Opravdu velmí dobrý blog, (značím Vám znaménko +). S pojmy je odjakživa problém! Zadarmo, sociálně spravedlivé i láska. Ta se definuje snadno - Příjemné pomatemí mysli. Se zadarmem a tím spravedlivým si rady nevím. Na Svobodu si ovšem troufnu! Pokud pojem není k něčemu přikurtováín - opět nemá žádný význam. Tedy to asi patří k člověku. Pak ovšem vygeneruje pojem další - Odpovědnost. (Jinak by šlo o anarchii). Takže ano, ideál - Svobodný a odpovědný člověk. No jo, ale pak to poznání, že čím mám více svobody, tak jsem zcela naopak - více svázán odpovědností! Tímto poznáním platím já - dobrovolně a dokonce rád ... :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 174
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1041x
Petr Binder alias poutník Hroch.

www.petrhrochbinder.cz

Autor různých knížek v sérii Putování Hrocha, které pomáhají a pak knížek v pevných vazbách. Byl jsem nechtěné dítě beze jména, Osmý příchod syna, Udělám z tebe milionáře a Království v rámu.